1. Welcome to Planet Cyrene Forum!

    You appear to be browsing cyreneforum.com as a guest user. Did you know that if you sign up with an account, you get access to all kinds of additional privileges, and are then able to join the discussions?

    Already a member? Login Now!

Bug Report Bug report: march 2015 VU

Discussion in 'Technical - Suggestions and Bug Reports' started by harmony, Mar 17, 2015.

  1. Xen
    • Cyrene Pioneer

    Xen Member
    Busy

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    71
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Society:
    cK
    Stomp the Wolf is Fenris.
     
  2. Paul Jetman Masters
    • Cyrene Pioneer

    Paul Jetman Masters Well-Known Member
    Spaced

    Joined:
    Jun 12, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    389
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Location:
    South Yorkshire
    hi, stomp the wovles require you to kill fenris elite guards, there are some with all the imperium.

    edit: Looks like a missed xens reply
     
  3. Wed
    • Cyrene Pioneer

    Wed Member
    Fine

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    41
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Society:
    Gods Of War
    More of a suggestion then a bug really, but can we have a counter that tells us how much time there is left before we can do a A.R.C Faction daily mission again?
     
    sluggo likes this.
  4. Lealu
    • Cyrene Pioneer

    Lealu New Member

    Joined:
    Feb 22, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    Thanks Xens and Paul for the reply.

    As I was not the first one to not understand the mission objective may I suggest the text of the mission be updated to clarify what is needed?

    I did experience 1 other problem/bug related to missions. When I opened the dialog with a mission giver that I already had all the missions for and just closed the dialog without selecting a mission it abandoned all the missions from that source and removed them from my mission log. I was able to get the missions again but this has happened about 4 or 5 times now and in 2 instances I lost some minor progress on some missions. This could be a major pain for higher level missions.


    On a side note:
    Being new to Cyrene I have had a few minor frustrations when it came time to turn in a few missions (one crafting one drove me nuts). The problem is that not all missions show a wp or clear description of where to turn them in and with so many it can take quite a bit of time to find the right mission giver.

    Keep up the good work :)



    UPDATE:

    New information on the LT Viewing mission, apparently it is doable after all, just a major pain to find the right spot.

    (from chat, names changed as I didn't have permission to post them)

    [#cyrene] [###]: mobs right here count
    [#cyrene] [###]: [134665, 76692, 135]
    [#cyrene] [###]: for lt's viewing
    [#cyrene] [###]: there was 2 here, which i killed.. (i'm now 8/10)
    [#cyrene] [###]: the ones further in the temple don't count :(

    [#cyrene] [%%%]: if you drag them back to this spot it still counts?
    [#cyrene] [###]: yes


    It seem to work within about 40-50m from that wp, just very hard to drag the mobs to the right place. Also it seems that L22+ mobs is a bit high for a noob mission.

    Hope this helps somebody else.
     
    Last edited: Mar 18, 2015
  5. sluggo
    • Cyrene Pioneer

    sluggo Active Member
    Drunk

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    526
    Likes Received:
    150
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Society:
    None
    Wed, great idea however I think that is a MA thing, they would control mission timers and it would have to be something encoded into the platform. But yes, would help a lot when you are like, ok did I finish it at 9 last night or 8? type thing.

    sluggo
     
    Kris | Cyrene likes this.
  6. jetsina
    • Cyrene Pioneer

    jetsina Active Member

    Joined:
    May 11, 2012
    Messages:
    289
    Likes Received:
    102
    Trophy Points:
    43
    Possible arret pet bug: on the passive effect info it says my unlock status is 0.0%, but my pet is already well on its training. I have seen screenies of another pet somewhere where the percentage was shown (I imagine properly), so this needs checking pls (although I am not near lvl 14 for the buff, other people may be).

    On an overall note I would like to both give praise but also complain. Aside from whatever stolen armour solution we get, I can see that progress is being made, but some of the errors in typing, naming etc are what I would call in English sloppy and shoddy!

    Of course you are not alone in being sloppy, as the new popup menus have various problems that make things look really amateur (and that is a platform problem, yes), but the results are becoming laughable. These are the errors we can palinly see.... what trust are we to have that anything in the workings behind the scenes is also correct? (did you see my typo.. I did.. it was genuine, but I'm leaving it in...)

    However, I hope it is a good sign to you that I am actually ON CYRENE at the moment, so you are doing some things right, and I hope you continue to do so!
     
  7. krasko
    • Cyrene Pioneer

    krasko Well-Known Member
    Blah

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    400
    Likes Received:
    260
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Society:
    North Cyreans
    Same here.
    I would like to point that craft 5 Light power cells with the current drop rate of Low grade power supply will become the crafting merfolken spearman mission (not worth doing it for 1 badge).
     
  8. San
    • Cyrene Pioneer

    San Sandal San Tolk

    Joined:
    Aug 27, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    206
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany/Sweden
    Home Page:
    Society:
    OldTimers
    It probably simply didn't occur to them that not everybody is familiar with Nordic mythology. Neither did it to me, to be honest, before I saw more than one question about it in the various forums. Fenris = wolf was firmly stored in memory. But thou shalt not assume, so yes it is quite in order to clarify this for the rest of the world. However, it's only the title. Is it not written in the mission log precisely which mob to target?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Fenrir
     
  9. Kris | Cyrene
    • Administrator
    • Moderator
    • Cyrene Staff
    • Cyrene Pioneer

    Kris | Cyrene Lo and Behold, the Fixer of Bugs Staff Member
    Cool

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    1,629
    Likes Received:
    1,659
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    A man of many hats and talents.
    Location:
    Chiang Mai, Thailand // Orange County, CA
    Home Page:
    Hey guys,

    sluggo hits the nail on the head here, but I believe that the timer to reset the mission starts when you complete the mission, if that helps, but it's something we'd like as well.

    Also tweaked LT's viewing mission to be more simple and easier to complete after the Mini Patch.

    Cheers,
    Kris
     
  10. Lealu
    • Cyrene Pioneer

    Lealu New Member

    Joined:
    Feb 22, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Future generations of Cyreneies will thank you. :)

    That only leaves the Hackfin problem, any thoughts on this one?
     
    Last edited: Mar 19, 2015
  11. sluggo
    • Cyrene Pioneer

    sluggo Active Member
    Drunk

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    526
    Likes Received:
    150
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Society:
    None
    Not entirely a bug but. Jellyworms, can we expand out the area to kill them a bit. If you go over by the tree where they hang out at, and go on one side, it doesn't count for the mission, go on the other it does. Yes I know, trivial issue but since they inhabit that entire area, why not make the entire area count for the mission on them?

    Thank you
    sluggo
     
  12. Kris | Cyrene
    • Administrator
    • Moderator
    • Cyrene Staff
    • Cyrene Pioneer

    Kris | Cyrene Lo and Behold, the Fixer of Bugs Staff Member
    Cool

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    1,629
    Likes Received:
    1,659
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    A man of many hats and talents.
    Location:
    Chiang Mai, Thailand // Orange County, CA
    Home Page:
    Hey guys,

    I have adjusted the area boxes of that mission for the Mini Patch, we'll see how it shakes out.

    I wouldn't say trivial, but this will not be able to be adjusted for the Mini Patch, but we won't rule it out for the future.

    Cheers,
    Kris
     
  13. Paul Jetman Masters
    • Cyrene Pioneer

    Paul Jetman Masters Well-Known Member
    Spaced

    Joined:
    Jun 12, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    389
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Location:
    South Yorkshire
    Hi, just a little bug, the new Merfolken Spearmen don't count towards the Meet the Tanhok Mission
     
  14. sluggo
    • Cyrene Pioneer

    sluggo Active Member
    Drunk

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    526
    Likes Received:
    150
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Society:
    None
    NIght time is still terrible by panelions. You can not really make out anything except their flame.
    Until they get this night time 'issue' fixed, can't you somehow NOT do day and night, it serves no purpose really, just leave it daytime so we can see?

    sluggo
     
  15. San
    • Cyrene Pioneer

    San Sandal San Tolk

    Joined:
    Aug 27, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    206
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany/Sweden
    Home Page:
    Society:
    OldTimers
    @sluggo try adjusting gamma and/or using 'next target' from action library.
     
  16. tbarmike
    • Cyrene Pioneer

    tbarmike Member
    Relaxed

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    8
    It seems as though some of the new weapons have a cost of about 3 pec/damage, rather than 3 dmg/pec (more or less).

    I looted an Ozpyn BPX - P2 (L), and looked at the stats. did some quick math in my head, and noticed that ammo was around 3 times the damage.
    Quite stupidly, I did not grasp that it should be around 1/3 of the damage.

    I used the gun, for a bit today to have a little fun and try to get it to Tier 1.
    After getting there, I checked my ammo and was quite a bit (~70 ped) short.
    (I find it even funnier that someone else had beaten me to Tier 1. Hopefully it didn't cost them as much to do so:) )


    Will these be adjusted in the mini patch, or is this the be the eco?









    bah, I'm so pissed with myself.
    I even had tried to enter it into entropedia to check the eco prior to using it, but there was a glitch preventing me from doing so.
    Anyhoo - good luck and have fun

    edit: at least it was a small gun I messed around with, and not a bigger one. that would have been very costly :)


    edit 2: I should know better, and for me it was simply an "oh, **** me" moment. (choose your own fun word there, many will work. I said most of them then).

    However, if this gun were to come into the hands of an inexperienced player, it could cause much damage.
     
    Last edited: Mar 22, 2015
  17. Kris | Cyrene
    • Administrator
    • Moderator
    • Cyrene Staff
    • Cyrene Pioneer

    Kris | Cyrene Lo and Behold, the Fixer of Bugs Staff Member
    Cool

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    1,629
    Likes Received:
    1,659
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    A man of many hats and talents.
    Location:
    Chiang Mai, Thailand // Orange County, CA
    Home Page:
    Hey guys,

    About some of the new weapons that we released in the last VU.

    Cheers,
    Kris
     
    Sub-Zero likes this.
  18. jetsina
    • Cyrene Pioneer

    jetsina Active Member

    Joined:
    May 11, 2012
    Messages:
    289
    Likes Received:
    102
    Trophy Points:
    43
    The pet skill unlock problem I had seems to be that each individual pet must be spawned seperately with you while you do stuff to unlock the passive skill buffs (it still needs to get to the right level as well of course).
    If you added it to your list of things to look at Kris, I now consider this to be a silly undocumented feature of pets and not actually a bug..... ty
     
  19. Kris | Cyrene
    • Administrator
    • Moderator
    • Cyrene Staff
    • Cyrene Pioneer

    Kris | Cyrene Lo and Behold, the Fixer of Bugs Staff Member
    Cool

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    1,629
    Likes Received:
    1,659
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    A man of many hats and talents.
    Location:
    Chiang Mai, Thailand // Orange County, CA
    Home Page:
    Hey jetsina,

    We don't handle any of the pet system directly here, but I can still look into and see what's going on.

    Cheers,
    Kris
     
  20. Angel O2 Mercer
    • Cyrene Pioneer

    Angel O2 Mercer Member
    Stressed

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    I have terrible lag since last VU. It's ok on Caly and Arkadia, but as soon as I come home I can barely hunt.

    I have checked my connection a few times, everything is fine, everything else works perfectly.
     

Share This Page